2η Παγκύπρια Ημερίδα Στατιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Frederick

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 2η Παγκύπρια Ημερίδα Στατιστικής Επιστήμης. Η εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Frederick και την Κυπριακή Στατιστική Εταιρεία, φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Frederick στη Λευκωσία και σε αυτή συμμετείχαν πέραν των 55 ερευνητριών και ερευνητών των οποίων τα ενδιαφέροντα αφορούν τη Στατιστική και τις εφαρμογές της.

Κύρια ομιλήτρια στην ημερίδα ήταν η Dr. Ineke Stoop, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Συμβουλευτικής Επιτροπής και Head of Methodology στο The Netherlands Institute for Social Research, η οποία μίλησε για την Ευρωπαϊκή Κοινωνική Έρευνα (ESS), μια ακαδημαϊκού χαρακτήρα πολύ-εθνική έρευνα η οποία διεξάγεται σε όλη την Ευρώπη ανά δυο χρόνια από το 2002.

Στη φετινή διοργάνωση, παρουσιάστηκαν 17 επιστημονικές εργασίες με τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες να προέρχονται από τον ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό χώρο, από ιδιωτικές εταιρείες ερευνών, από τη Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου, καθώς και από μεγάλους οργανισμούς όπως την KPMG, και την PwC, ενώ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες, να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, να γνωρίσουν τη δουλειά συναδέλφων τους και να αναζητήσουν νέους τρόπους συνεργασίας.

 Για τις περιλήψεις των παρουσιάσεων επισκεφτείτε τον ιστοχώρο http://www.frederick.ac.cy/stat2019

1.jpg2.jpg3.jpg