Έναρξη χειμερινού εξαμήνου: 28 Σεπτεμβρίου 2020

Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, στο Πανεπιστήμιο Frederick συνεχίζουμε με απόλυτη επιτυχία την εξ αποστάσεως διδασκαλία, παρέχοντας παράλληλα πολύπλευρη στήριξη στους φοιτητές μας. Από το Συμβουλευτικό μας Κέντρο, μέχρι το Sports Office και το Careers Office, όλες μας οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες με εναλλακτικές μορφές επικοινωνίας και δημιουργικές λύσεις.

Παράλληλα, με απόλυτη αξιοπιστία και μεγάλο αίσθημα ευθύνης, προετοιμαζόμαστε εντατικά για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους. Διαχρονικά το Πανεπιστήμιο Frederick είχε πρωταρχικό στόχο την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, βάζοντας στο επίκεντρο τους φοιτητές του. Κάθε λειτουργία εξυπηρετεί τις ανάγκες των φοιτητών ώστε να μπορούν να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Όλα τα προγράµµατα σπουδών του Πανεπιστηµίου Frederick έχουν αξιολογηθεί από κρατικούς φορείς και εξωτερικές επιτροπές και τυγχάνουν πλήρους αναγνώρισης από την Κυπριακή ∆ηµοκρατία και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπρόσθετα όλοι οι τίτλοι σπουδών του παρέχουν και αντίστοιχη αναγνώριση από αρμόδια επαγγελματικά σώματα.

Ως νεοεισερχόμενος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Frederick, θα έχεις πολύπλευρη και συνεχόμενη στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών σου. Σε όλη σου τη διαδρομή θα βρίσκονται δίπλα σου οι καθηγητές σου και το διοικητικό προσωπικό, για να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις ενδεχόμενες δυσκολίες και να απολαύσεις μια δημιουργική φοιτητική ζωή. Για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, μπορείς επίσης να υποβάλεις αίτηση στο Πρόγραμμα Υποτροφιών και Οικονομικής Βοήθειας.

Εξ αποστάσεως υπηρεσίες του Γραφείου Εισδοχής

Κάτω από τις υφιστάμενες συνθήκες, το Γραφείο Εισδοχής προσφέρει τις υπηρεσίες του εξ αποστάσεως. Οι Σύμβουλοι του είναι εδώ για να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτησή σου και να σε καθοδηγήσουν, είτε ψάχνεις τις επιλογές σου, είτε αναρωτιέσαι τι να σπουδάσεις, είτε ενδιαφέρεσαι για μετεγγραφή και αναγνώριση προηγούμενων σπουδών. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις μαζί τους.

  • Πληροφορίες για προγράμματα σπουδών. Οι Σύμβουλοί μας είναι στη διάθεσή σου για να σου παρέχουν πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών μας, τις προσφερόμενες υποτροφίες καθώς και τις προοπτικές εργοδότησης των αποφοίτων. Συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα για να μάθεις περισσότερα για το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει ή επικοινώνησε με το Γραφείο Εισδοχής τηλεφωνικά ή μέσω email.
  • Τηλεδιασκέψεις συμβουλευτικής. Μπορείς να διευθετήσεις τηλεδιάσκεψη με Σύμβουλο του Γραφείου Εισδοχής και ακαδημαϊκό προσωπικό από το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει για να συζητήσεις οτιδήποτε σε απασχολεί για τις σπουδές και τις επαγγελματικές προοπτικές σου.
  • Επαγγελματικός προσανατολισμός. Ακόμα κι αν δεν γνωρίζεις ποια επιλογή καριέρας είναι η κατάλληλη για σένα, εξειδικευμένοι Σύμβουλοι του Πανεπιστημίου Frederick μπορούν να σε ενημερώσουν, να σε καθοδηγήσουν και να σε βοηθήσουν να επιλέξεις το πρόγραμμα σπουδών που σου ταιριάζει. Το Πανεπιστήμιο, ανταποκρινόμενο στις παρούσες συνθήκες, προσφέρει το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού e-mellon, διαδικτυακά με την εξατομικευμένη καθοδήγηση Σύμβουλου Σπουδών. Το e-mellon είναι ένα ολοκληρωμένο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού. Παρέχεται δωρεάν και θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τα ενδιαφέροντα, την προσωπικότητα και τις αξίες σου παρέχοντας μια πιο ολοκληρωμένη διερεύνηση της επαγγελματικής σου ταυτότητας και οδηγώντας σε έτσι στην ορθότερη επιλογή προγράμματος σπουδών.
  • Μετεγγραφές και μεταφορές μαθημάτων. Αν ενδιαφέρεσαι για μετεγγραφή ή μεταφορά μαθημάτων από άλλο αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα, οι Σύμβουλοι του Γραφείου Εισδοχής μπορούν να σε καθοδηγήσουν στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να αναγνωριστούν μαθήματα που έχεις ολοκληρώσει και να συνεχίσεις την ακαδημαϊκή σου πορεία. Μετεγγραφόμενοι φοιτητές με υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα υποτροφιών, ή να επωφεληθούν άλλης στήριξης βάσει των σχεδίων για οικονομική στήριξη και βοηθήματα, μετά από σχετική αίτηση στο Γραφείο Εισδοχής.

Συναντήσεις στον χώρο του Πανεπιστημίου και ξεναγήσεις μπορούν να διευθετηθούν όταν αρθούν τα μέτρα της κυπριακής κυβέρνησης για καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Στοιχεία επικοινωνίας με το Γραφείο Εισδοχής:

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Τηλ. Λευκωσία +357 22 394394, Λεμεσός : +357 22 394394, Αθήνα +30 210 3311288

Κατέβασε τον οδηγό σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Απόλυτη αξιοπιστία, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα και σε περιόδους αβεβαιότητας

Το Πανεπιστήμιο Frederick, κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, αντέδρασε άμεσα και αποφασιστικά, χρησιμοποιώντας την πολύ μεγάλη συσσωρευμένη τεχνογνωσία και εμπειρία που έχει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αφού τατελευταία 7 χρόνια προσφέρει και λειτουργεί εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών πτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου. Ο στόχος από την πρώτη στιγμή ήταν διπλός: όλα τα μαθήματα να προσφερθούν απρόσκοπτα διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία (σωματική και ψυχική) όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.   

Έτσι, για το υφιστάμενο εξάμηνο, προχωρήσαμε χωρίς χρονοτριβή στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίσουμε:

  • Την απόλυτα επιτυχή παράδοση των μαθημάτων όλων των συμβατικών προγραμμάτων σπουδών μέσα από τα πιο σύγχρονα εργαλεία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και επικοινωνίας.
  • Την εφαρμογή εξ αποστάσεως συστήματος αξιολόγησης φοιτητών με αξιόπιστες και δοκιμασμένες μεθόδους.
  • Την κανονική ολοκλήρωση του εξαμήνου.
  • Την παροχή όλων των προσφερόμενων υπηρεσιών εξ αποστάσεως για όλους τους φοιτητές.

Ακολουθούμε πιστά τις κατευθυντήριες γραμμές του Φορέα Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση και τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ έχουμε συστήσει ειδικές επιτροπές για την παρακολούθηση της εφαρμογής της νέας διαδικασίας και τον έλεγχο της ποιότητάς της.

Για να υλοποιηθούν τα πιο πάνω, έχουμε επενδύσει και υιοθετήσει τεχνολογίες  αιχμής,  παρέχουμε συνεχή εκπαίδευση των φοιτητών και του προσωπικού στις νέες διαδικασίες, ενώ παράλληλα προσφέρουμε σειρά εξ αποστάσεως υπηρεσιών και έχουμε σχεδιάσει νέες διαδικασίες για στήριξη των φοιτητών τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.