Η αποψη σου
ειναι πολυτιμη

Η ανατροφοδότηση
που μας δίνεις, μετρά!

Στο Πανεπιστήμιο Frederick θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα σου προσφέρει μία ολοκληρωμένη φοιτητική εμπειρία. Γι’ αυτό η άποψή σου μετρά. Θεωρούμε τον καθένα και την κάθε μία ως πολύτιμο μέλος της κοινότητάς μας. Η άποψή σου είναι καθοριστική αναφορικά με όσα κάνουμε καλά και όσα μπορούμε να κάνουμε ακόμα καλύτερα, για να στηρίξουμε το ταξίδι των σπουδών σου.

Πιο κάτω οι τρόποι που το πετυχαίνουμε.

Ο Θεσμός του/της Συνήγορου του Φοιτητή εφαρμόζεται με επιτυχία από το 2012. Ο/Η Συνήγορος του Φοιτητή, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ και ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ, μελετά παράπονα φοιτητών/τριών τα οποία δεν λύθηκαν από το Τμήμα ή τη Σχολή του Πανεπιστημίου. Αποσκοπεί στην εξασφάλιση ΔΙΚΑΙΗΣ και ΙΣΟΤΙΜΗΣ μεταχείρισης όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Πότε πρέπει να απευθυνθώ στον/στη Συνήγορο του Φοιτητή; 

Θα πρέπει να επισκεφθείς τον/τη Συνήγορο του Φοιτητή όταν θες να μοιραστείς κάποιο παράπονο που μπορεί να έχεις με μία ακαδημαϊκή ή διοικητική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, ο/η Συνήγορος του Φοιτητή:
  • Ακούει τα θέματα που σε προβληματίζουν σχετικά με την ακαδημαϊκή σου πορεία.
  • Σε καθοδηγεί στο να αντιληφθείς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σου, καθώς και στο να κατανοήσεις τους κανονισμούς και τις διαδικασίες του Πανεπιστημίου.
  • Διερευνά παράπονα σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες διοικητικές ή/και ακαδημαϊκές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.
  • Απαντά στις ερωτήσεις ή απορίες σου, σχετικά με την εκπαίδευσή σου.
  • Βοηθά στη βελτίωση και απλούστευση των διαδικασιών του Πανεπιστημίου. 
  • Συνεργάζεται με φοιτητές/τριες με συνεχιζόμενη χαμηλή ακαδημαϊκή επίδοση για προσδιορισμό και αντιμετώπιση οποιωνδήποτε δυσκολιών που συναντούν κατά την ακαδημαϊκή τους πορεία.
  • Σε καθοδηγεί στη διαδικασία Πειθαρχικού Ελέγχου εάν προκύψει κάποια παραπομπή.
  • Σε κατευθύνει στις κατάλληλες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου για ικανοποίηση των αιτημάτων σου

Ο/Η Συνήγορος του Φοιτητή δεν αντικαθιστά άλλα Τμήματα, Λειτουργούς και Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου που έχουν ευθύνη για συγκεκριμένα ζητήματα. 

Υποβολή παραπόνου ή/και εισήγησης

Πέρα από τον/τη Συνήγορο του Φοιτητή, μπορείς να καταθέσεις το παράπονο ή την εισήγησή σου μέσω σχετικής φόρμας που βρίσκεται στην Πλατφόρμα Extranet (Student Services->Complain Form). To παράπονο / εισήγηση θα προωθηθεί στο αρμόδιο γραφείο όπου λειτουργός του Πανεπιστημίου θα επικοινωνήσει μαζί σου.
Μην ξεχάσεις ότι μπορείς να μεταφέρεις οποιεσδήποτε ανησυχίες σου και απευθείας στον/στην Κοσμήτορα της Σχολής, στον/στην Πρόεδρο του Τμήματος, στον/στη Συντονιστή/τρια του Προγράμματος, στον/στην Ακαδημαϊκό/ή Σύμβουλο και στον/στη λειτουργό υπηρεσίας.

Επικοινώνησε με το Γραφείο του Συνηγόρου του Φοιτητή στο studentwelfare@frederick.ac.cy

Κατά τη διάρκεια του έτους, διεξάγουμε διάφορες έρευνες για να προσδιορίσουμε τον βαθμό ικανοποίησης της φοιτητικής κοινότητας αναφορικά με τις υπηρεσίες και τις διαδικασίες του Πανεπιστημίου. Εκτός από ερωτηματολόγια ικανοποίησης, πραγματοποιούμε μικρές ομάδες εστίασης για ποιοτική ανατροφοδότηση σε σχέση με τις εμπειρίες σου.

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι βασιζόμαστε στην ειλικρινή ανατροφοδότησή σου προκειμένου να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον μάθησης για όλους/όλες τους/τις φοιτητές/τριες. 

Remember: we count on your feedback to create for you the best possible learning environment.

  • Ερωτηματολόγια
    Μία φορά τον χρόνο δίνεται:
    - Ερωτηματολόγιο Γενικής Ικανοποίησης Φοιτητών/τριών
    - Εξειδικευμένα ερωτηματολόγια ικανοποίησης για υπηρεσίες (π.χ. Συμβουλευτικό Κέντρο)
    - Ερωτηματολόγια Αποφοίτων
  • Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης Μαθήματος και Διδάσκοντα/ουσας (IQC100)
    Για να αποκτήσεις πρόσβαση στην τελική βαθμολογία του μαθήματός σου, θα πρέπει πρώτα να απαντήσεις στο Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης Μαθήματος και Διδάσκοντα/ουσας για κάθε μάθημα του εξαμήνου. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι ανώνυμη. Οι διδάσκοντες/ουσες δεν έχουν πρόσβαση στην προσωπική αξιολόγησή σου, αλλά στη συνολική αξιολόγηση μαθήματος και αποκτούν πρόσβαση στα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου, μόνο μετά την υποβολή των βαθμολογιών. Η ανατροφοδότησή σας είναι πολύ σημαντική για τη βελτίωση της διδασκαλίας και των προγραμμάτων σπουδών.
  • Ομάδες Εστίασης
    Κατά διαστήματα, καλούμε φοιτητές/τριες να συμμετέχουν σε ομάδες εστίασης όπως:
    - Εμπειρίες Νεοεισερχόμενων Φοιτητών/τριών
    - Απόψεις για τη Φοιτητική Εμπειρία
    - Εμπειρίες Διεθνών Φοιτητών
Συμπεριληπτική Ηγεσία

Πιστεύουμε ακράδαντα στην ενσωμάτωση και εκπροσώπηση της φοιτητικής μας κοινότητας σε όλα τα επίπεδα ηγεσίας του Πανεπιστημίου. Φοιτητές/τριες συμμετέχουν σε όλα τα ακαδημαϊκά και μη όργανα και σώματα του Πανεπιστημίου, μέσω εκλεγμένων εκπροσώπων.

Η Φοιτητική Ένωση του Πανεπιστημίου Frederick διοικείται από το Συμβούλιο Φοιτητικής Ένωσης του οποίου τα μέλη εκλέγονται μεταξύ των φοιτητών/τριών. Η Φοιτητική Ένωση σε συνεργασία με την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας διοργανώνουν εκλογές, στην αρχή κάθε χειμερινού εξαμήνου, για την εκλογή των εκπροσώπων των φοιτητών/τριών στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου, στη Σύγκλητο, στα Συμβούλια Σχολής και στα Συμβούλια των Τμημάτων.

Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας συνεργάζεται στενά με τη Φοιτητική Ένωση και τους εκπροσώπους των φοιτητών/τριών για να διασφαλίσει ότι οι εισηγήσεις και οι προτάσεις τους εξετάζονται στις αρμόδιες επιτροπές και υπηρεσίες.

Γνωρίστε τα μέλη του Συμβουλίου της Φοιτητικής Ένωσης:
ΘέσηΌνομαΠρόγραμμα Σπουδών
Πρόεδρος Κυριάκος Ανδρονίκου Πτυχίο Μηχανικού Οχημάτων
Αντιπρόεδρος Γιάννης Λαπήθιος Πτυχίο Δημοσιογραφίας
Εκτελεστικός Γραμματέας Μάριος Κωνσταντίνου Πτυχίο Ναυτιλιακών Σπουδών
Οργανωτική Γραμματέας Χριστίνα Παπακυριάκου Πτυχίο Τεχνών και Επικοινωνίας
Ταμίας Σωτηρία Αρναούτη Πτυχίο Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Λειτουργός Επικοινωνίας Νικολέττα Κωστή Πτυχίο Νομικής
Λειτουργός Δημοσίων Σχέσεων Φρόσω Χρίστου Πτυχίο Σχεδιασμού Μόδας και Δημιουργίας Εικόνας

Εκπρόσωπος Frederick Institute of Technology

Γιάννος Νικολάου Δίπλωμα Τεχνικού Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων
 Επικοινωνήστε με τη Φοιτητική Ένωση του Πανεπιστημίου Frederick.