ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η Σχολή με τη μεγαλύτερη ιστορία στον χώρο των τεχνών και της επικοινωνίας στην Κύπρο

Καλωσόρισες στη Σχολή Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick, τη Σχολή με τη μεγαλύτερη ιστορία στον χώρο των τεχνών και της επικοινωνίας στην Κύπρο, η οποία έχει καθιερωθεί πλέον ως κέντρο αριστείας στους συγκεκριμένους τομείς.

Στον τομέα των Τεχνών υιοθετούμε μια ολιστική προσέγγιση στη μάθηση, η οποία μας καθοδηγεί σε όλες μας τις δραστηριότητες. Εστιάζουμε στη σωστή ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη δημιουργία κριτικής σκέψης, μεταφέροντας όλες τις απαραίτητες γνώσεις, τεχνικές, καθώς επίσης και το κατάλληλο οπτικό λεξιλόγιο, ώστε να μπορέσεις να διακριθείς στην επαγγελματική κοινότητα στην οποία θα ενταχθείς μετά την αποφοίτησή σου. Άρρηκτα συνδεδεμένος με τους στόχους της Σχολής είναι και ο τομέας της Επικοινωνίας, όπου το Πανεπιστήμιο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα έρευνας στην Κύπρο. Κεντρικό στοιχείο στα προγράμματά μας είναι η ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, η οποία επιτυγχάνεται μέσω συστηματικής πρακτικής άσκησης και εργαστηρίων.

Στα προγράμματα σπουδών μας, τόσο σε πτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο, θα έχεις την ευκαιρία να διδαχτείς από διακεκριμένους αρχιτέκτονες, εικαστικούς, σχεδιαστές, κριτικούς, ιστορικούς, θεωρητικούς επικοινωνίας, κοινωνιολόγους και άλλους ακαδημαϊκούς, οι οποίοι έχουν επιδείξει πλούσιο έργο και απολαμβάνουν διεθνή αναγνώριση.

Δεν είναι τυχαίο που οι φοιτητές και απόφοιτοί μας πρωτοπορούν, κατέχοντας μεγάλο εύρος διακρίσεων και βραβείων στον χώρο, αλλά και κυρίαρχη θέση στην αγορά εργασίας. Επιλέγοντας ένα από τα πέντε πτυχία της Σχολής, μπορείς να νιώθεις βέβαιος/η ότι θα μπορέσεις να ολοκληρωθείς επιστημονικά μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης και δημιουργίας!

Αναπληρωτής Καθηγητής Παναγιώτης Μιχαήλ
Κοσμήτορας, Σχολή Τεχνών Επικοινωνίας και Πολισμικών Σπουδών

feature-icon

> 150 βραβεία

και διακρίσεις σε διεθνείς και τοπικούς διαγωνισμούς για το Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας

feature-icon

1ο Τμήμα

στον τομέα των Τεχνών στην Κύπρο

feature-icon

Ισχυρούς Δεσμούς

με την βιομηχανία και ψηλά ποσοστά απασχολησιμότητας των αποφοίτων

feature-icon

Κυρίαρχη θέση

των φοιτητών και αποφοίτων του Προγράμματος Δημοσιογραφίας στην αγορά εργασίας

feature-icon

2000+

απόφοιτοι

feature-icon

Συμμετοχές

των ακαδημαϊκών του Τμήματος σε >600 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις

Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας

Το Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας έχει τη μεγαλύτερη ιστορία στον ακαδημαϊκό χώρο των τεχνών και της επικοινωνίας στην Κύπρο και έχει καθιερωθεί ως κέντρο αριστείας στους συγκεκριμένους τομείς. Μέσα από τέσσερα σύγχρονα πτυχιακά προγράμματα, ένα καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα και ένα νέο, διδακτορικό πρόγραμμα, το Τμήμα εστιάζει στην ανάπτυξη σύγχρονων δεξιοτήτων και τη δημιουργία κριτικής σκέψης. Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες στον χώρο των τεχνών, οι οποίοι έχουν επιδείξει πλούσιο έργο και απολαμβάνουν διεθνή αναγνώριση.