Βραδιά του Ερευνητή: Το Πανεπιστήμιο Frederick για άλλη μια φορά άφησε ισχυρό ίχνος!

Η αγάπη για την έρευνα, τις επιστήμες, τη συνεχή διεύρυνση της γνώσης με τους φοιτητές στο επίκεντρο σε συνδυασμό με αφοσιωμένους ακαδημαϊκούς και ερευνητές ήταν, είναι και θα είναι η φιλοσοφία του Πανεπιστημίου Frederick. Αυτό, φάνηκε για άλλη μία φορά στη φετινή παρουσία του Πανεπιστημίου στη Βραδιά του Ερευνητή που το 2016 είχε τα δέκατα γενέθλιά της. Από τα περίπτερα του Πανεπιστημίου Frederick «παρέλασαν» εκατοντάδες μαθήτριες και μαθητές συνοδευμένοι από δασκάλους, καθηγητές και γονείς και με την καθοδήγηση των ακαδημαϊκών ήρθαν σε επαφή με τη «μαγεία» της επιστήμης.  Διαπίστωσαν  τις προοπτικές που ανοίγονται στο άμεσο μέλλον για την καθημερινότητα όλων μας δια μέσου της έρευνας και το πιο σημαντικό απ’ όλα, στα μάτια των παιδιών οι επιστήμες έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, που είναι φιλικό και τόσο συναρπαστικό, όσο ίσως δεν το είχαν φανταστεί ποτέ!

Έτσι, οι αυριανοί μας επιστήμονες γνώρισαν το «Τιτάνα» τον «Half-man» και το «RaceCar», τρία μοναδικά ρομπότ δημιουργημένα στην Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Fredrick, από ανακυκλώσιμα υλικά!

Στο περίπτερο του Τμήματος Αρχιτεκτονικής, κατάλαβαν από πρώτο χέρι τι σημαίνουν και πως δουλεύουν οι τροχαλίες και οι μοχλοί, αφού με ελάχιστη προσπάθεια, τα παιδιά σήκωναν μεγάλα βάρη!  Φτάνοντας στο περίπτερο του Τμήματος Φαρμακευτικής, οι μικροί επισκέπτες, έκαναν ένα μικρό ταξίδι για να δουν πως τα φάρμακα είναι «φίλοι» που μπαίνουν στον οργανισμό μας και συνεργάζονται μαζί του για να γίνουμε εμείς γρήγορα καλά!

Εντυπωσιασμένοι ήταν όμως και όσοι στάθηκαν στο περίπτερο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων με τις πιο ενημερωμένες τεχνολογίες για τη Θερμοηλεκτρική Ενέργεια που στρατεύεται στην κρίσιμη προσπάθεια όλων σχεδόν των επιστημονικών κλάδων για τη διασφάλιση ενός Βιώσιμου Περιβάλλοντος.

Όπως ήταν φυσικό, πολλά βλέμματα μαγνήτισε και ακόμα περισσότερα ερωτήματα συγκέντρωσε το «ΆΡΓΟΣ», το αυτόνομο σύστημα διάσωσης και παρακολούθησης στη θάλασσα, που έχει δημιουργήσει το Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Frederick.  

«Επιστήμη με ένα ρομπότ: παίξε και ανακάλυψε!», ήταν η πρόσκληση / πρόκληση του Τμήματος Επιστημών Αγωγής, που καλούσε τους επισκέπτες να ανακαλύψουν πως ταξιδεύει το φως ή πως ένα αλουμινόχαρτο κάνει ένα ρομποτοσκυλάκι να γαβγίσει! Από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής όμως, και η ιδιαίτερη και έντονα δημιουργική δραστηριότητα με τίτλο «Χαράσσω το μέλλον», όπου τα παιδιά εξοικειώθηκαν με την τέχνη της χαρακτικής  και ανακάλυψαν εκφραστικούς δρόμους για τα συναισθήματά τους.  

Για το Πανεπιστήμιο Fredrick, η φετινή Βραδιά του Ερευνητή έκλεισε με συγκίνηση, καθώς συνοδεύτηκε με τη βράβευση του Γιώργου Πασιά, αποφοίτου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Κλινικής Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου, για την  ερευνητική του εργασία με τίτλο «Αλληλεπιδράσεις Φαρμάκων σε Ασθενείς με Νόσο του Parkinson», που εξασφάλισε Έπαινο, στην Κατηγορία Β΄: Μεταπτυχιακοί Φοιτητές.  Η απονομή, έγινε από τον Δρ Βασίλειο Τσάκαλο, Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας.

DSC_1246.JPGDSC_1247.JPGDSC_1260.JPGDSC_1262.JPGDSC_1267.JPGDSC_1285.JPGDSC_1286.JPG