EUROPEAN CREDIT TRANSFER </br>& ACCUMULATION SYSTEM

EUROPEAN CREDIT TRANSFER
& ACCUMULATION SYSTEM

Διαφάνεια στις σπουδές και τα μαθήματα

Τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick βασίζονται στο ευρωπαϊκό σύστημα μεταφοράς και συσσώρευσης ακαδημαϊκών μονάδων (ECTS), ένα εργαλείο του ευρωπαϊκού χώρου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που προωθεί τη διαφάνεια στις σπουδές και τα ακαδημαϊκά μαθήματα
Το εργαλείο αυτό βοηθά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να μετακινούνται από χώρα σε χώρα και να κατοχυρώνουν τα ακαδημαϊκά τους προσόντα και τις περιόδους σπουδών τους στο εξωτερικό. Βάσει του ECTS, οι ακαδημαϊκές μονάδες που συγκεντρώνονται σε ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συνυπολογίζονται για την απόκτηση ενός τίτλου σπουδών σε ένα άλλο ίδρυμα. Οι ακαδημαϊκές μονάδες ECTS αντιπροσωπεύουν καθορισμένα μαθησιακά αποτελέσματα και τον αντίστοιχο φόρτο εργασίας τους.

Τουλάχιστον 240 ECTS πρέπει να συμπληρωθούν για την απονομή προπτυχιακού τίτλου σπουδών (BSc, BEd και BΑ), 90 ECTS για την απονομή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc/MA) και 180 ECTS για την απονομή διδακτορικού τίτλου σπουδών (PhD) για κατόχους μεταπτυχιακού.

Κάθε φοιτητής/φοιτήτρια μπορεί να εγγραφεί σε 60 ECTS ανά ακαδημαϊκό έτος.

Φοιτητής/τρια μερικής φοίτησης θωρείται αυτός/ή που έχει εγγραφεί σε έως και 19 ECTS σε ένα εξάμηνο. Οι φοιτητές/τριες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να φοιτούν σε καθεστώς πλήρους φοίτησης (τουλάχιστον 20 ECTS ανά εξάμηνο) με βάση τους κανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.