ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Καλωσόρισες στη μεγάλη Πολυτεχνική Σχολή της Κύπρου

Η Μηχανική είναι η ευφυής εφαρμογή επιστημονικών αρχών, ώστε να καταστεί δυνατή η ανάπτυξη νέας τεχνολογίας για να χρησιμοποιηθεί για το καλό της ανθρωπότητας. Τα προβλήματα που εξετάζει η Μηχανική είναι πολλά και πολυδιάστατα: η αύξηση της παραγωγής, η προστασία του περιβάλλοντος, η ασφαλής και αποδοτική δόμηση και το δομημένο περιβάλλον, η δημιουργία έξυπνων συσκευών και τεχνητής νοημοσύνης, η αειφόρος ανάπτυξη, είναι μόνο μερικά από τα πολλά παραδείγματα.

Το Πανεπιστήμιο Frederick έχει μια μεγάλη ιστορία στον χώρο της Μηχανικής και των Επιστημών με προσήλωση στη διδασκαλία και την έρευνα, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται στο προσκήνιο των εξελίξεων. Το εξαίρετο ακαδημαϊκό προσωπικό μας, τα σύγχρονα εργαστήρια, οι ερευνητικές υποδομές μαζί με την ενθουσιώδη φοιτητική κοινότητά μας, αποτελούν ένα ιδανικό περιβάλλον για να σπουδάσεις την επιστήμη που επιθυμείς και να συμβάλεις προς την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων.

Προσφέροντας εννιά πτυχιακά, δέκα μεταπτυχιακά και πέντε διδακτορικά προγράμματα, στη Σχολή μας ο κάθε φοιτητής μπορεί να νιώθει σίγουρος ότι θα βρει το πρόγραμμα σπουδών που ταιριάζει στις επιθυμίες του.

Το υψηλό επίπεδο σπουδών, το φιλικό και υποστηρικτικό περιβάλλον συνδυασμένο με την τοπική και διεθνή αναγνώριση των προγραμμάτων μας, τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, καθιστούν την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου μας ιδανική επιλογή για τις σπουδές σου, ώστε να πετύχεις τους στόχους σου και να αναπτυχθείς ως αρχιτέκτονας, επιστήμονας και μηχανικός.

Καθηγητής Χρίστος Θεμιστός

Κοσμήτορας, Πολυτεχνική Σχολή

feature-icon

Πρακτική Άσκηση

Πρακτική εμπειρία στη βιομηχανία μέσω 4μηνης πρακτικής άσκησης σε σχετική εταιρία

feature-icon

Αναγνώριση

όλων των προγραμμάτων από τους φορείς που παρέχουν επαγγελματική κατοχύρωση όπως το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ)

feature-icon

Υψηλή απασχολισημότητα

Ισχυροί δεσμοί με την βιομηχανία και ψηλά ποσοστά απασχολησιμότητας των αποφοίτων

feature-icon

10 πρώτες θέσεις

σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως Microsoft Image Cup, Hackathon, Microsoft Windows Developer Contest

feature-icon

FUF Racing Team

Η πρώτη κυπριακή ομάδα σε πανεπιστημιακό επίπεδο που κατασκεύασε αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο τύπου Formula

feature-icon

Σπουδές σε τομείς αιχμής

Προγράμματα που ενσωματώνουν τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην επιστήμη, την τεχνολογία, την έρευνα και την καινοτομία

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών προσφέρει πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στον τομέα της Πολιτικής Μηχανικής και εμπλέκεται σε ερευνητικές δραστηριότητες σε τομείς αιχμής σε τοπικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Με πάνω από 30 χρόνια ιστορίας και εμπειρίας στην εκπαίδευση πολιτικών μηχανικών, έχει κτίσει δυνατές σχέσεις με τη βιομηχανία και έχει εκατοντάδες απόφοιτους που εξασκούν με επιτυχία το επάγγελμα στην Κύπρο και το εξωτερικό. Προσφέρει ένα προπτυχιακό πρόγραμμα, τρία μεταπτυχιακά και ένα διδακτορικό.

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής προσφέρει υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Το καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό εμπλέκεται σε υψηλού επιπέδου έρευνα σε τομείς αιχμής, στην οποία έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και οι φοιτητές/τριες. Το Τμήμα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και προσφορά προγραμμάτων σπουδών που καλύπτουν τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες, με στόχο να παρέχει στους απόφοιτους του τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για μια επιτυχημένη καριέρα.

Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών

Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών εξελίσσεται πάνω στα ισχυρά θεμέλια περισσότερων από 30 χρόνων εμπειρίας και παράδοσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στον τομέα της Μηχανολογικής Μηχανικής. Έχει καθιερωθεί για την υψηλού επιπέδου διδασκαλία που προσφέρει και το διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο που διεξάγεται από τα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού προσωπικού. Οι απόφοιτοι και οι απόφοιτές του διαπρέπουν, απολαμβάνοντας πλήρη ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναγνώριση.

Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick έχει καθιερωθεί στην Κύπρο, την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή για την υψηλού επιπέδου διδασκαλία που προσφέρει και το διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο που διεξάγεται από τα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού. Με ένα επιτελείο διακεκριμένων και έμπειρων αρχιτεκτόνων - ακαδημαϊκών, με μεγάλη εμπειρία και διεθνή αναγνώριση, ερευνητικές συνεργασίες με διακεκριμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, εγγυάται ποιοτική εκπαίδευση και παραγωγική επαγγελματική σταδιοδρομία στους/στις φοιτητές/τριες του. Το Τμήμα διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λευκωσία, με σύγχρονα εργαστήρια και πλήρως εξοπλισμένες ερευνητικές υποδομές.