ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το STEM Camp για κορίτσια ηλικίας 13-16 ετών

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Πανεπιστήμιο Frederick διοργάνωσε STEM Camp για κορίτσια ηλικίας 13-16 ετών, στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης εκστρατείας του για την αντιμετώπιση της υποεκπροσώπησης κοριτσιών και γυναικών σε κλάδους STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά).

Το STEM Camp πραγματοποιήθηκε στις 3-7 Ιουλίου στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία, προσφέροντας στις συμμετέχουσες μια σειρά από εργαστήρια Αρχιτεκτονικής και Αρχιτεκτονικής Μηχανικής, Χημείας, Μηχανολογίας, Πολιτικής Μηχανικής, Πληροφορικής και Ρομποτικής. Κατά τη φετινή χρονιά ξεχώρισε το Escape Room που σχεδιάστηκε ειδικά για το STEM Camp από δύο διδακτορικούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick: τον κ. Δαυίδ Χατζηχριστοδούλου που κάνει το διδακτορικό του στην Ηλεκτρολογία και τον κ. Γιώργο Ξεκαλάκη που κάνει διδακτορικό Πολιτικού Μηχανικού.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων που παρουσίασαν μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, προσωπικό και φοιτητές, τα κορίτσια είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν, να δημιουργήσουν, να πειραματιστούν και να λύσουν προβλήματα με εφευρετικότητα, αναλυτική σκέψη και πολλή δημιουργικότητα. Συμμετείχαν επίσης σε εργαστήρια ενδυνάμωσης και αυτο-ανάπτυξης.

Το STEM Camp ολοκληρώθηκε με μια επίσκεψη στο Πλανητάριο Κύπρου και στον εντυπωσιακό του Θόλο.

Συντονίστρια του STEM Camp είναι η κα Ειρήνη Αγκαστινιώτη. Το Πανεπιστήμιο ευχαριστεί τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού που πραγματοποίησαν τα εργαστήρια, μέλη του διοικητικού προσωπικού και φοιτήτριες που εργάστηκαν για την επιτυχημένη υλοποίηση του STEM Camp. Το STEM Camp επιχορηγείται από τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

Μάθετε περισσότερα για τη μακροπρόθεσμη καμπάνια «To all women and girls: Join the journey to Engineering and Technology» εδώ

Η εκστρατεία αποτελεί μέρος της δέσμευσης του Πανεπιστημίου να στηρίξει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs) που επικεντρώνονται στην επίτευξη ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους μέσω της μείωσης των ανισοτήτων, της παροχής πρόσβασης σε ποιοτική εκπαίδευση και της προσφοράς ίσων ευκαιριών σε όλους. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει υποτροφίες 50% σε όλα τα κορίτσια που επιλέγουν να σπουδάσουν στη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου. Μάθετε περισσότερα για τις υποτροφίες εδώ και για τις δύο υποτροφίες (100% και 80%) που προσφέρουν από κοινού η Chevron και το Πανεπιστήμιο Frederick εδώ

stem camp frederick university 2023
Previous article icon-grid View all articles Next article