Stay Connected

Η περίοδος που διανύουμε αποτελεί μεγάλη πρόκληση, γιατί είμαστε βιολογικά προγραμματισμένοι να αναζητούμε την επαφή με άλλους ανθρώπους. Η κοινωνική αποστασιοποίηση όμως δεν σημαίνει κοινωνική απομόνωση. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να συνδεθείς και να επικοινωνήσεις με άλλους, να μοιραστείς μαζί τους ιδέες και να συμμετέχετε μαζί σε online δραστηριότητες.

Η ενότητα αυτή απευθύνεται σε όλο το κοινό και περιλαμβάνει προτάσεις που θα μας επιτρέψουν να διατηρήσουμε κοινωνικές επαφές, έστω και εξ αποστάσεως.

Join online activities

Το Πανεπιστήμιο Frederick διοργανώνει μια σειρά από δωρεάν ομαδικές διαδικτυακές ενέργειες με μέλη του ακαδημαϊκού του προσωπικού, σε θέματα ευεξίας και ψυχολογικής ενδυνάμωσης. 

Online fitness schedule

Εβδομαδιαία εξ αποστάσεως προγράμματα εκγύμνασης. Ανοικτά για το κοινό.
Για να συμμετέχετε κάντε κλικ εδώ

Total Body Functional Training
Κάθε Δευτέρα, 16:00 – 16:45
Εκγύμναση ολόκληρου του σώματος, χωρίς εξοπλισμό, για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που συνδυάζει ασκήσεις ενδυνάμωσης, αερόβια άσκηση και ασκήσεις ευλυγισίας για να σε κρατήσει σε καλή φυσική κατάσταση έστω κι αν περνάς πολλές ώρες στο σπίτι.
Με τον Χαράλαμπο Πηλαβάκη, fitness instructor και φοιτητή του προγράμματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού  

Yoga Class
Κάθε Τετάρτη, 17:00 - 17:45
Ασκήσεις γιόγκα με στόχο την ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης και ευλυγισίας του σώματος, τη βελτίωση της αναπνοής και τη χαλάρωση του μυαλού. Η γιόγκα είναι μια ολιστική μορφή άσκησης που μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το στρες και το άγχος.
Με την Κωνσταντίνα Χατζηδημητρίου, Εκπαιδεύτρια Yoga

Couples Training
Κάθε Παρασκευή, 17:00-17:45
Εκγύμναση που στόχο έχει να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση, καθώς και τη σχέση δύο ατόμων (ζευγαριών, φίλων, μελών μιας οικογένειας) με διασκεδαστικό τρόπο. Έχει αποδειχθεί ότι τα άτομα που γυμνάζονται μαζί αντιμετωπίζουν καλύτερα και αποδοτικότερα καταστάσεις άγχους.
Με τον Γιώργο Γεωργίου (Μέλος ακαδημαϊκού προσωπικού του Προγράμματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού / Συντονιστής Αθλητικού Γραφείου του Πανεπιστημίου στη Λευκωσία) και την Έλενα Λουβαρή (Μέλος ακαδημαϊκού προσωπικού του Προγράμματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού / Personal Trainer & Group Fitness Coach)

Webinars και τηλεδιασκέψεις για το κοινό σε θέματα ψυχολογίας

Σε αυτό τον χώρο θα αναρτώνται πληροφορίες για δωρεάν webinars και τηλεδιασκέψεις που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Frederick με μέλη του ακαδημαϊκού του προσωπικού, σε θέματα ευεξίας και ψυχολογικής ενδυνάμωσης. Τα webinars είναι ανοικτά στο κοινό και μπορεί οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να τα παρακολουθήσει.

Ήδη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και χιλιάδες συμμετέχοντες webinar με τον διακεκριμένο Έλληνα παιδοψυχίατρο, ψυχοθεραπευτή ζευγαριών, ομάδας και οικογένειας, συγγραφέα και επισκέπτη Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Frederick Δημήτρη Καραγιάννη, MD, PhD, με θέμα «Ψυχική ανθεκτικότητα σε καιρό αβεβαιότητας»

Παρακολουθήστε το εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=i09z-F1dbTY


Διαδικτυακό σεμινάριο: Δημοσιογραφία σε περιόδους κρίσης

Δημοσιογράφοι της πρώτης γραμμής ενημέρωσης μιλούν για τις εμπειρίες τους με αφορμή την πανδημία

Τρίτη 5 Μαΐου 2020 / 6 μ.μ.   Αναγνωρίζοντας ότι οι συνθήκες πανδημίας ανέδειξαν τόσο την ανάγκη της υπεύθυνης δημοσιογραφίας όσο και τη χρησιμότητα των Μέσων Επικοινωνίας στη σύγχρονη κοινωνία, το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Δημοσιογραφίας και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημοσιογραφία και ΜΜΕ σε περίοδο κρίσεων του Πανεπιστημίου Frederick, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων των Προγραμμάτων, διοργανώνουν δωρεάν διαδικτυακή συζήτηση (webinar) με θέμα: Δημοσιογραφία σε περιόδους κρίσης. Στο πλαίσιο της συζήτησης, δημοσιογράφοι - απόφοιτοι των προγραμμάτων που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης στην αναζήτηση και προβολή της αλήθειας, θα αναφερθούν στις εμπειρίες τους, τα προβλήματα που συναντούν, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, εστιάζοντας στις γνώσεις και τις ικανότητες που απαιτούνται για τη διασταύρωση γεγονότων και απόψεων και για την αντιμετώπιση ψευδών ειδήσεων. Το διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) είναι ανοικτό στο κοινό. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να θέσουν ερωτήσεις στους ομιλητές. Οι δημοσιογράφοι που θα έχουν τον λόγο είναι: Ντίνος Φοινικαρίδης, Ραλλή Παπαγεωργίου, Γιώργος Χρυσάνθου, Μυρτώ Ζουμίδου, Μιχάλης Κυβιδιώτης, Χαρούλα Αλέξη και Αντρέας Νικολαΐδης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν εγγραφή εκ των προτέρων και να συμμετέχουν στο webinar ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://frederick.zoom.us/webinar/register/1015882463004/WN_Bv5WIzNcSlStbFDJ8d1Elg


Διαδικτυακές Ιστορίες Ψυχικής Ανθεκτικότητας- Άδα Σταματάτου: Η ζωή μου με τον Γιάννη

Φροντίζοντας Ενήλικες με Αυτισμό

Το Πανεπιστήμιο Frederick, συνεχίζει τη σειρά διαδραστικών διαδικτυακών ενεργειών του παρουσιάζοντας μια σειρά από πραγματικές ιστορίες ψυχικής ανθεκτικότητας. Η σειρά εγκαινιάζεται με τη διαδικτυακή συνέντευξη της Άδας Σταματάτου, διαχειρίστριας της σελίδας «Η ζωή μου με τον Γιάννη». Η συζήτηση θα έχει θέμα «Φροντίζοντας Ενήλικες με Αυτισμό» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαΐου, στις 10 π.μ.

Σκοπός της διαδικτυακής αυτής συζήτησης είναι η παρουσίαση των βιωμάτων και εμπειριών της κ. Άδας Σταματάτου, μητέρας του Γιάννη, ενός ενήλικα με αυτισμό, αλλά και η ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ της ομιλήτριας και του κοινού. Η διαδικτυακή συζήτηση είναι δωρεάν και απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καθώς επίσης και σε φοιτητές και απόφοιτους προγραμμάτων Ανθρωπιστικών Σπουδών. Κατά τη διάρκεια, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να θέσουν ερωτήσεις στην κ. Σταματάτου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν εγγραφή εκ των προτέρων και να συμμετέχουν στη διαδικτυακή συζήτηση ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://frederick.zoom.us/webinar/register/3015893026195/WN_pkdeWg-LR0ucG4ZXyibWjQ.