ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό και δημιουργούμε τους/τις ηγέτες του αύριο

Καλωσόρισες στη Σχολή Νομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Frederick. Η Σχολή μας είναι αφοσιωμένη στην ακαδημαϊκή αριστεία, επενδύοντας πρώτιστα στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Μέσω της συνεχούς βελτίωσης, όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε τα μελλοντικά στελέχη, τα οποία θα επηρεάσουν θετικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις στην Κύπρο, την Ευρώπη και παγκόσμια, αλλά ταυτόχρονα να συμβάλουμε στη δημιουργία στελεχών με κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση. Άμεσα συνυφασμένη με τους στόχους της Σχολής είναι και η εστίασή μας στη Νομική επιστήμη, αφού η ύπαρξη και ανάπτυξη ενός Κράτους Δικαίου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού και της ανάπτυξης μιας κοινωνίας.

Οι αξίες αυτές αντανακλώνται στα σύγχρονα πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματά μας, τα οποία θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τις κατάλληλες γνώσεις, να αναπτύξεις τις σωστές δεξιότητες και να κερδίσεις πολύτιμες εμπειρίες στους τομείς της Νομικής και της Διοίκησης.

Η Σχολή προσφέρει πτυχιακά προγράμματα στη Νομική, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά, καθώς και το μοναδικό πρόγραμμα Ναυτιλιακών Σπουδών. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο, προσφέρονται μεταπτυχιακά προγράμματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Διεθνές Εμπόριο και στο Ναυτικό Δίκαιο, τόσο δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως, καθώς επίσης και διασχολικά μεταπτυχιακά που σχετίζονται με τη διοίκηση σε συνεργασία με Σχολές όπως η Πολυτεχνική και η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick. Παρέχονται επίσης διδακτορικά προγράμματα στη Διοίκηση και τη Νομική, τα οποία επικεντρώνονται στην έρευνα.

Το έμπειρο ακαδημαϊκό μας προσωπικό, οι δεσμοί με ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, τα καινοτόμα και μοναδικά προγράμματά μας, αλλά κυρίως η ζωντανή και δυναμική πανεπιστημιακή μας κοινότητα, στην οποία αμέσως θα αισθανθείς ότι είσαι μέλος, αποτελούν την εγγύηση για μια πετυχημένη καριέρα!

Καθηγήτρια Ελένη Χατζηκωνσταντίνου

Κοσμήτορας, Σχολή Νομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων

feature-icon

> 96 %

πλήρης απασχόλησης αποφοίτων του Τμήματος Ναυτιλιακών σπουδών και του προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων

feature-icon

FREDMUN

Πρώτη και μοναδική προσομοίωση Οργάνων Ηνωμένων Εθνών σε πανεπιστημιακό επίπεδο στην Κύπρο

feature-icon

Μέγιστες απαλλαγές

από τις επαγγελματικές εξετάσεις του ICS (Institute of Chartered Shipbrokers)

feature-icon

Μέγιστες απαλλαγές

από τις επαγγελματικές εξετάσεις (AIA, ACCA, ICAEW)

feature-icon

Εικονικές Δίκες

Οι φοιτητές Νομικής έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε Διαγωνισμούς Εικονικών Δικών και να επισκεφτούν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο για να ζήσουν μια μοναδική και συναρπαστική εμπειρία δίκης

feature-icon

Δεξιότητες

Με την ολοκλήρωση του πτυχίου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων εφοδιάζεστε με δεξιότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιονδήποτε εργασιακό ρόλο: κριτική σκέψη, ομαδικότητα, χρηματοοικονομική διαχείριση, διοίκηση, επίλυση προβλημάτων, γρήγορη λήψη αποφάσεων κτλ.

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και προσφορά προγραμμάτων σπουδών που ικανοποιούν τις τρέχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας στην Κύπρο και διεθνώς, ενώ διεξάγει υψηλού επιπέδου έρευνα σε συναφείς τομείς. Τα προγράμματα σπουδών του Τμήματος προσφέρουν ισχυρή βάση στη διοίκηση επιχειρήσεων, το μάρκετινγκ, τη λογιστική και τα χρηματοοικονομικά - τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται μια επιχείρηση και επιδιώκει να επιτύχει. Προσφέρεται πτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, σε συμβατική και εξ αποστάσεως μορφή, πτυχιακό πρόγραμμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών, ένα υψηλών προδιαγραφών Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) σε συμβατική και εξ αποστάσεως μορφή και μεταπτυχιακά προγράμματα διοίκησης στους τομείς της Εκπαίδευσης, της Υγείας και της Ναυτιλίας σε συνεργασία με άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου.

Τμήμα Ναυτιλίας και Εμπορίου

Το Τμήμα Ναυτιλίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου Frederick έχει καθιερωθεί στην αγορά εργασίας για το υψηλό ποσοστό απασχόλησης των αποφοίτων του και για την άρτια προετοιμασία τους για τις προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματικού κόσμου στον χώρο της ναυτιλίας και του διεθνούς εμπορίου. Διατηρεί ισχυρούς δεσμούς και συνεργασίες με τις σημαντικότερες εγχώριες και διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες και οργανισμούς. Ήταν το πρώτο ακαδημαϊκό ίδρυμα που εισήγαγε Ναυτιλιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Κύπρο. Πέρα από το υψηλών προδιαγραφών προπτυχιακό πρόγραμμα στις Ναυτιλιακές Σπουδές, προσφέρει τρία μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, που ανταποκρίνονται στη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον τομέα.

Τμήμα Νομικής

Το Τμήμα Νομικής έχει καθιερωθεί με τα υψηλού επιπέδου προγράμματα σπουδών που προσφέρει. Με διδακτικό προσωπικό που αποτελείται από διακεκριμένους/ες και έμπειρους/ες ακαδημαϊκούς και νομικούς, με μεγάλη εμπειρία και αναγνώριση, συνεργασίες με διακεκριμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ευρώπης, προσφέρει όλα τα εφόδια για μια πετυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και ανέλιξη. Το Τμήμα προσφέρει Πτυχίο Νομικής, εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Ναυτικό Δίκαιο και Ναυτιλιακή Διοίκηση, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Δημόσιο Δίκαιο και Διδακτορικό στη Νομική.

OUR FACULTY