ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διάλεξη για τη δίκαιη αξιολόγηση γλωσσών, με ομιλήτρια την Καθηγήτρια Ντίνα Τσαγγαρή

Το Τμήμα Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick πραγματοποιεί διάλεξη με θέμα τη δίκαιη αξιολόγηση γλωσσών σε παιδιά που έχουν διαγνωστεί με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Ομιλήτρια θα είναι η Καθηγήτρια Ντίνα Τσαγγαρή, διδάσκουσα στο Τμήμα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Όσλο.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 15 Νοεμβρίου 2023, στις 19:00, στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων του Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διαπολιτισμικές Σπουδές και η Ελληνική ως 2η/ξένη γλώσσα».

Η ομιλήτρια θα αναφερθεί στα θεωρητικά πλαίσια και τις πρακτικές της γλωσσικής αξιολόγησης μαθητών/τριών. Θα ληφθούν υπόψη μελέτες που έχουν γίνει σε τεστ υψηλού διακυβεύματος όσο και σε αξιολογήσεις που χρησιμοποιούνται στην τάξη και σχετίζονται με τις ανάγκες διαφορετικών μαθητικών πληθυσμών. Η παρουσίαση θα προσφέρει επίσης προτάσεις σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της γλωσσικής αξιολόγησης που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες γλωσσικές ανάγκες των μαθητών/τριών.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, θα είναι ανοιχτή προς το ευρύ κοινό και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Για εγγραφή και παρακολούθηση της διάλεξης, ακολουθήστε τον σύνδεσμο εδώ.

Previous article icon-grid View all articles Next article