ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιλήψεις και εμπειρίες φοιτητών/τριών μας για τις υγιείς και μη σχέσεις

Ανά το παγκόσμιο, είναι καλά τεκμηριωμένο ότι παρατηρούνται προβληματικές συμπεριφορές στις σχέσεις ανάμεσα στον φοιτητικό πληθυσμό (dating violence). Το Πανεπιστήμιο Frederick, μέσα από ετήσιες δράσεις, ενημερώνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του για τις υγιείς και μη σχέσεις.

Κάθε χρόνο κατά το 16ήμερο για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών (25 Νοεμβρίου-10 Δεκεμβρίου), το Πανεπιστήμιο διοργανώνει εκστρατείες ευαισθητοποίησης σχετικά με το φαινόμενο του dating violence και των υγιών σχέσεων.

Το 2022, στο πλαίσιο της εκστρατείας Δείξε κόκκινη κάρτα, δόθηκε ερωτηματολόγιο για τη συλλογή ποσοτικών δεδομένων έτσι ώστε να προσδιοριστεί η έκταση του προβλήματος ανάμεσα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου.

Φέτος, παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα αυτού του ερωτηματολογίου, που καταδεικνύουν αντιλήψεις και εμπειρίες της φοιτητικής μας κοινότητας. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, αυτές τις μέρες παρουσιάζεται στο Πανεπιστήμιό μας στη Λευκωσία και στη Λεμεσό, η εκστρατεία See the Red Flags. Ζητούμε από τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας να βγάλουν τα κόκκινα γυαλιά, να δουν τα σημάδια μιας μη υγιούς σχέσης και να ζητήσουν βοήθεια αν νιώθουν πως είναι σε μια προβληματική σχέση. 

see the red flags frederick university nicosiasee the red flags frederick university limassol

Previous article icon-grid View all articles Next article