ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συλλογικός τόμος για την επίδραση της πανδημίας σε πτυχές ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Το Πανεπιστήμιο Frederick, πάντοτε ευαισθητοποιημένο σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, χρηματοδότησε την εκπόνηση ερευνητικού έργου για την επίδραση της πανδημίας COVID-19 σε διάφορες πτυχές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το έργο εκπονήθηκε από το ακαδημαϊκό προσωπικό του Τμήματος Νομικής, με τη συνδρομή μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού από το Τμήμα Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών, το Τμήμα Ναυτιλίας και Εμπορίου και το Τμήμα Νοσηλευτικής, υπό το συντονισμό της Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Νομικής, Βασιλικής Καραγκούνη.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν: 

Από το Τμήμα Νομικής:

Δρ Παναγιώτης Δέγλερης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Δρ Δημήτριος Δεβετζής, Επίκουρος Καθηγητής, Δρ Βασιλική Καραγκούνη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Δρ Κωνσταντίνος Κουρούπης, Επίκουρος Καθηγητής, Δρ Μαρία Στυλιανίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Δρ Αικατερίνη Συκιώτη-Χαραλαμπάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Δρ Ιωάννης Βουδούρης, Επίκουρος Καθηγητής. 

Από το Τμήμα Νοσηλευτικής:

Δρ Αλέξανδρος Αργυριάδης, Επίκουρος Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος

Από το Τμήμα Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών:

Δρ Σταύρος Πάρλαλης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Δρ Αγάθη Αργυριάδη, Λέκτορας, Δρ Δημήτρης Χατζηχαραλάμπους, Λέκτορας

Από το Τμήμα Ναυτιλίας και Εμπορίου:

Δρ Νικόλας Μπερκέτης, Λέκτορας

Συμμετείχε επίσης ο Δρ Ιωάννης Ρεβολίδης, Λέκτορας στη Σχολή Νομικής του Πανεπιστημίου της Μάλτας. 

Στην ερευνητική διαδικασία συμμετείχαν, επιπλέον, υποψήφιοι/ες διδάκτορες, αλλά και φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου.

Τα αποτελέσματα του έργου κυκλοφορούν σε συλλογικό τόμο με ελεύθερη πρόσβαση από τον εκδοτικό οίκο Logos Verlag Berlin με πρόλογο του Προέδρου του Τμήματος Νομικής Καθ. Χρίστου Κληρίδη και σε επιμέλεια της Δρος Καραγκούνη.

Ο τόμος είναι διαθέσιμος εδώ.

Previous article icon-grid View all articles Next article