ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διαδικτυακή διάλεξη για τα κρυπτονομίσματα στη Λατινική Αμερική και τα διδάγματα για την Κύπρο

Το Ερευνητικό Κέντρο CERFS (Centre of Research in Entrepreneurship, Finance and Strategy) και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου, διοργανώνουν διάλεξη για το οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων στη Λατινική Αμερική και τα διδάγματα που μπορεί να αντλήσει η Κύπρος.

Η διάλεξη, διάρκειας 1 ώρας, θα πραγματοποιηθεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα Zoom στις 13 Μαρτίου στις 14:00.

Ομιλητής θα είναι ο Δρ Άλεξ Ζαρίφης, μέλος της ομάδας ερευνητών/τριών του Πανεπιστημίου Cambridge που εκπόνησαν μελέτη για το οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Ο Δρ Ζαρίφης θα αναφερθεί στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που προκύπτουν από τα πολλά μέρη της κρυπτοοικονομίας σε αυτή την περιοχή.

«Είναι ενδιαφέρον το ότι ορισμένες χώρες θέλουν να πρωτοστατήσουν στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων ενώ άλλες προτιμούν να είναι πιο προσεκτικές»
, σημειώνει ο Δρ Ζαρίφης, εξηγώντας ότι «οι χώρες που ηγούνται στον τομέα της κρυπτοοικονομίας, πιστεύουν ότι μπορούν να τη ρυθμίσουν και να διαχειρίζονται τυχόν κινδύνους που προκύπτουν. Κι αυτό γιατί θέλουν να είναι πρωτοπόρες σε αυτό τον τομέα. Άλλες χώρες δεν θεωρούν πως η υιοθέτηση αυτού του συστήματος αξίζει το ρίσκο και προτιμούν να ωριμάσουν οι συνθήκες στην αγορά ώστε να δημιουργηθεί ένα σαφές νομοθετικό πλαίσιο. Και οι δύο προσεγγίσεις είναι θεμιτές, αλλά και στις δύο περιπτώσεις είναι σημαντικό να παρακολουθεί κανείς στενά τις εξελίξεις. Η έκθεση που έχουμε συντάξει, είναι χρήσιμη στην απόκτηση γνώσεων σχετικά με την ανάπτυξη αυτού του τομέα, τις τάσεις της αγοράς, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες, καθώς και θέματα νομοθεσίας και πολιτικών. Ποια στρατηγική πρέπει να ακολουθήσουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κύπρος στο θέμα της Fintech και των κρυπτονομισμάτων; Υπάρχουν διδάγματα για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Κύπρο».

Ο ομιλητής:
Η έρευνα και η διδασκαλία του Δρα Άλεξ Ζαρίφη εστιάζει στις πρακτικές εφαρμογές της τεχνολογίας στις επιχειρήσεις. Έχει εργαστεί σε πολλά ακαδημαϊκά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο του Cambridge, το Πανεπιστήμιο του Manchester και το Πανεπιστήμιο του Mannheim.
Σήμερα είναι ερευνητικός συνεργάτης στο Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εμπιστοσύνη σε διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα και τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα Κρυπτονομίσματα και το Blockchain, το Metaverse, η διαδικτυακή εκπαίδευση και άλλα.

Για συμμετοχή στην εκδήλωση, ακολουθήστε τον σύνδεσμο εδώ.

Previous article icon-grid View all articles Next article