ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙΣ

2023

Αγαπητέ/ή απόφοιτε/η,

*For the English page click here

Αρχικά, εκ μέρους του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Frederick, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ολοκλήρωση των σπουδών σας και να σας ευχηθώ κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία. Η αποφοίτηση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στη φοιτητική πορεία κάθε φοιτητή/τριας, γι’ αυτό κι εμείς, στο Πανεπιστήμιο Frederick, στοχεύουμε στο να κάνουμε την εμπειρία αυτή αξέχαστη τόσο για εσάς όσο και για την οικογένειά σας. Ακολουθούν πληροφορίες με όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την αποφοίτησή σας και για τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις Αποφοίτησης 2023 του Πανεπιστημίου

Με εκτίμηση,
Άντρεα Αθανασίου

Διευθύντρια,
Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνα

6 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ

Η συμπλήρωση της Ηλεκτρονικής Αίτησης Αποφοίτησης είναι υποχρεωτική για όλους / όλες τους/τις απόφοιτους/-ες του ακαδημαϊκού έτους 2022-23, το οποίο περιλαμβάνει τους/τις απόφοιτους/ες του Σεπτέμβρη 2022, του Χειμερινού Εξαμήνου 2022 και όσους/όσες φοιτητές/τριες αναμένεται να αποφοιτήσουν το Εαρινό Εξαμήνου 2023. Η αίτηση να συμπληρωθεί ανεξάρτητα από τη συμμετοχή σας ή όχι στην Τελετή Αποφοίτησης.

Μπορείτε να βρείτε την αίτηση στην Extranet (Student Services:Graduation Form). H καταληκτική ημερομηνία για συμπλήρωση της αίτησης είναι η Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023. Για διευκρινήσεις σε σχέση με τη συμπλήρωση της αίτησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Χριστιάννα Ιωάννου στο ad.ci@frederick.ac.cy

Στην ηλεκτρονική αίτηση υπάρχει ειδικός χώρος για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην Τελετή Αποφοίτησης και από ποια πόλη (Λευκωσία – Λεμεσό) επιθυμείτε να παραλάβετε τις προσκλήσεις για τους/τις καλεσμένους/ες σας.

*Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, θα πραγματοποιηθεί έλεγχος από το Γραφείο Σπουδών για επιβεβαίωση της συμπλήρωσης όλων των ακαδημαϊκών απαιτήσεων των φοιτητών/τριων που αναμένεται να αποφοιτήσουν. Σημειώνεται ότι θα αποφοιτήσουν μόνο οι φοιτητές/τριων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει, κατά τη λήξη του Εαρινού Εξαμήνου 2023, όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών τους.

Οι φοιτητές/τριες που θα συμμετάσχουν στην Τελετή Αποφοίτησης θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέλθουν με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Frederick που αντιστοιχεί στο πρόγραμμα σπουδών τους. Η τήβεννος θα πρέπει να παραγγελθεί ηλεκτρονικά από την Εταιρεία Eurojet στον σύνδεσμο: https://eurojet.com.cy/gowns-university-college/

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σημειώνεται πως δεν θα επιτραπεί η χρήση άλλου είδους τηβέννων. Επίσης, φοιτητές/τριες που δεν θα φορέσουν τήβεννο δεν δικαιούνται να συμμετέχουν στην απονομή των πτυχίων και δεν θα κρατηθεί θέση γι’ αυτούς στον ειδικό χώρο των αποφοίτων. Μπορούν όμως να παρακολουθήσουν την τελετή από άλλη θέση.

EUROJET:
- Λευκωσία: Λεωφόρος Μακαρίου 58 Γ, 1075, τηλ. +357 22 375050,
- Λεμεσός: Γλάδστωνος 46Β, Πολυκατοικία “Κούλλος”, τηλ. +357 25 353677.

Οι τελετές αποφοίτησης του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 θα διεξαχθούν από τις 27 Ιουνίου μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2023 ως ακολούθως:

Τρίτη, 27 Ιουνίου, 2023 στο Κηποθέατρο Λεμεσού, η ώρα 20:00 .

Τετάρτη, 28 Ιουνίου, 2023 Τελετή Βράβευσης Πρωτευσάντων & Απόφοιτων Διδακτορικών Προγραμμάτων στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η ώρα 19:00.

Πέμπτη, 29 Ιουνίου & Παρασκευή 30 Ιουνίου, 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η ώρα 20:00.

Βρείτε την ημερομηνία και χώρο διεξαγωγής των τελετών αποφοίτησης σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών και πόλη φοίτησης εδώ

Μόνο όσοι/ες φοιτητές/τριες συμπληρώσουν και υποβάλουν το ηλεκτρονικό έντυπο «Αίτηση για Αποφοίτηση Ακαδημαϊκού Έτους 2022/23», θα μπορούν να λάβουν μέρος στην Τελετή Αποφοίτησης.

Προσκεκλημένοι Αποφοίτων

Κάθε απόφοιτος/η δικαιούται μέχρι τέσσερις (4) προσκεκλημένους, στους/στις οποίους/ες θα δοθούν προσκλήσεις και τις οποίες θα πρέπει να παρουσιάσουν στην είσοδο την ημέρα της τελετής. Οι προσκλήσεις θα είναι διαθέσιμες στο χώρο Υποδοχής από τις 20 Ιουνίου και μετά.  

Ώρα Προσέλευσης στην Τελετή

Οι φοιτητές/τριες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της εκδήλωσης, το αργότερο μέχρι τις 19:15. Το προσωπικό του Πανεπιστημίου θα ελέγξει ότι οι απόφοιτοι/ες που δήλωσαν συμμετοχή στην τελετή είναι παρόντες/παρούσες και τοποθετημένοι/ες στις θέσεις τους.

Φωτογράφηση

Το Πανεπιστήμιο έχει επιλέξει για τις τελέτες σε Λευκωσία και σε Λεμεσό, δύο επαγγελματίες φωτογράφους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, πριν και κατά την διάρκεια των τελετών αποφοίτησης.

Οι απόφοιτοι/ες θα μπορούν να φωτογραφηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο:

- Στις 27 Ιουνίου, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού ο φωτογραφικός χώρος θα βρίσκεται στην ανατολική είσοδο μεταξύ των ωρών 6.00μμ – 7:30μμ & μετά το πέρας της τελετής.

- Στις 28, 29 & 30 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, ο φωτογραφικός χώρος θα βρίσκεται στην βόρεια εξωτερική πλευρά του θεάτρου μεταξύ των ωρών 6.00μμ – 7:30μμ & μετά το πέρας της τελετής (σημειώστε ότι στις 28 Ιουνίου θα υπάρχει φωτογράφος ΜΟΝΟ κατά την διάρκεια της Τελετής Απονομής Βραβείων και όχι πριν).

Η τελετή επίσης θα οπτικογραφηθεί και θα μεταδοθεί ζωντανά.

Πληροφορίες για την παραγγελία φωτογραφιών βρίσκεται εδώ.

 

 ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ - 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, θα πραγματοποιηθεί τελετή βράβευσης των πρωτευσάντων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών, κάθε προγράμματος σπουδών, του Ακαδημαϊκού έτους 2022-23. Στην τελετή θα τιμηθούν και όλοι/ες οι Διδακτορικοί/ες απόφοιτοι/ες του Ακαδημαϊκού έτους 2022-23. Οι φοιτητές/τριες θα ενημερωθούν για τη βράβευσή τους τηλεφωνικώς μια εβδομάδα πριν από την τελετή.

 

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα Βραβεία Αριστείας Μιχάλη Φρειδερίκου για την ακαδημαϊκή χρονιά 2022-23 έχει ξεκινήσει.

Τα βραβεία αποδίδονται εις μνήμη του Ιδρυτή του Πανεπιστημίου, Μιχάλη Φρειδερίκου, και έχουν ως στόχο να αναγνωρίσουν και να τιμήσουν τις δράσεις που προωθούν τις αξίες του: την αριστεία στη διδασκαλία, την έρευνα και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι φοιτητές/τριες διεκδικούν οι ίδιοι/ες βραβεία ή προτείνουν υποψήφιους/ες σε τρεις κατηγορίες βραβείων.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τα κριτήρια και τη διαδικασία εδώ

Ανυπομονείτε να παραλάβετε το πτυχίο σας; Το Πτυχίο σας θα είναι έτοιμο για παραλαβή από τη Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023. Θυμηθείτε, το πτυχίο που αποκτήσατε με κόπο αναγνωρίζεται παγκοσμίως και μπορεί χρησιμοποιηθεί για να αποδείξετε τα προσόντα σας σε εργοδότες, ακαδημαϊκά ιδρύματα και επαγγελματικούς φορείς! Οι φοιτητές/τριες που αποφοιτούν θα πρέπει να καταβάλουν το ισχύον ειδικό τέλος αποφοίτησης/έκδοσης πτυχίου (55 Ευρώ), ανεξαρτήτως αν θα παρευρεθούν στην τελέτη ή όχι. Προϋπόθεση για παραλαβή των πιο πάνω πιστοποιητικών αποτελεί η τακτοποίηση όλων των οικονομικών υποχρεώσεων των φοιτητών/τριών απέναντι στο Πανεπιστήμιο.

Στόχος του Γραφείου Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης είναι να συμβάλλει έμπρακτα στη διαμόρφωση επιτυχημένων επαγγελματικών προσωπικοτήτων διεθνούς εμβέλειας, παρέχοντας σε όλους τους/τις φοιτητές/τριες σύγχρονες συμβουλευτικές υπηρεσίες και επαγγελματικές ευκαιρίες, τόσο δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως, πριν, κατά τη διάρκεια, μετά το πέρας των σπουδών και για όλη τους τη ζωή, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Για τους απόφοιτους/ες του Πανεπιστημίου Frederick, το Γραφείο Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης θα συνεχίσει να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής και ενημέρωση για ευκαιρίες απασχόλησης στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επαγγελματική σταδιοδρομία του κάθε ατόμου είναι μια δια βίου διαδικασία και για τον λόγο αυτό συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα όλους/ες τους/τις αποφοίτους/ες μας, όπου και όποτε αυτοί/ες το χρειαστούν:

- δια ζώσης, με δυνατότητα διευθέτησης προσωπικής συνάντησης,
- μέσω της δωρεάν και κατ’ αποκλειστικότητα πρόσβασης στο διαδικτυακό εργαλείο σταδιοδρομίας C@reer Connect, το οποίο περιέχει πρακτικές συμβουλές επαγγελματικής καθοδήγησης και ευκαιρίες εργασίας, κατάρτισης και συνέχισης σπουδών στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Στο C@reer Connect μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω την πλατφόρμας μάθησης εδώ,  
- Mπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τις σημαντικές ανακοινώσεις του Γραφείου Σταδιοδρομίας & Διασύνδεσης μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook (Frederick University - Career Office) ή να συμπληρώσετε στα στοιχεία σας εδώ και να γίνεται μέλος της κοινότητας των αποφοίτων μας.

Στοιχεία επικοινωνίας Γραφείου Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης: careersoffice@frederick.ac.cy


 Ταξιδεύετε από το εξωτερικό;
 Βρείτε πληροφορίες για την Κύπρο εδώ