ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΑΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Σχέδια οικονομικής υποστήριξης
για να σπουδάσεις
αυτό που θες

Ανάμεσα στις προτεραιότητές μας, βρίσκεται η πρόσβαση των νέων σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση. Γι’ αυτό προσφέρουμε πολλούς και διαφορετικούς τρόπους για να είσαι σε θέση να χρηματοδοτήσεις τις σπουδές σου, μέσα από:

- Σχέδια Υποτροφιών
- Σχέδια Οικονομικής Στήριξης

Τα εν λόγω σχέδια αφορούν αποκλειστικά φοιτητές/τριες που επιλέγουν συμβατικά προγράμματα σπουδών. Πιο κάτω θα δεις τι προσφέρουμε και πώς μπορείς να αιτηθείς.

Υποτροφίες για νεοεισερχόμενους/ες πτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες

Προσφέρουμε πλήρεις και μερικές υποτροφίες σε νεοεισερχόμενους/ες φοιτητές/τριες, βάσει του βαθμού απολυτηρίου τους από αναγνωρισμένες σχολές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο. Οι υποτροφίες αυτές ισχύουν για το πρώτο έτος σπουδών και απευθύνονται σε μαθητές/τριες απόφοιτους/ες την ίδια χρονιά με την χρονιά εισδοχής τους στο Πανεπιστήμιο και σε μαθητές απόφοιτους ενός χρόνου πριν την εισδοχή τους στο Πανεπιστήμιο, που υπηρέτησαν στρατιωτική θητεία στην Εθνική Φρουρά.

Από το δεύτερο έτος σπουδών και μετά όλοι/ες οι φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Frederick διεκδικούν αυτόματα υποτροφίες μέσω του προγράμματος «Υποτροφίες κατά τη διάρκεια της φοίτησης».

 

Βαθμός Απολυτηρίου Υποτροφία
19.00 – 20.00 100%
18.00 – 18.99 50%
17.00 – 17.99 10% – 20%

Σημείωση:

Οι υποτροφίες ισχύουν για όλα τα συμβατικά πτυχιακά προγράμματα σπουδών, εφόσον οι υποψήφιοι/ες πληρούν τα κριτήρια εισδοχής, ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών τους.

Υποτροφίες κατά τη διάρκεια της φοίτησης

Πολιτική μας είναι να επιβραβεύουμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας, βάσει κριτηρίων ακαδημαϊκής αριστείας. Κάθε χρόνο, ένα κονδύλι διατίθεται σε φοιτητές/τριες βάσει της ακαδημαϊκής τους επίδοσης, χωρίς να χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση. Φοιτητές/τριες που πληρούν τα κριτήρια αυτού του σχεδίου υποτροφίας, έχουν μείωση διδάκτρων βάσει του Συγκεντρωτικού Σταθμικού Μέσου Όρου Βαθμολογίας τους (Cumulative GPA).

Το σχέδιο ισχύει για φοιτητές/τριες που φοιτούν σε συμβατικά πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Οι μειώσεις στα δίδακτρα δεν καταβάλλονται σε μετρητά αλλά αφαιρούνται από τα δίδακτρα του επόμενου εξαμήνου. Είναι για το λόγο αυτό αυτονόητο ότι όταν ένας/μια φοιτητής/τρια ολοκληρώσει τις σπουδές του/της, δεν μπορεί να διεκδικήσει έκπτωση για την επίδοσή του/της, στο τελευταίο εξάμηνο φοίτησης.

Επίπεδο πτυχίου CGPA Υποτροφία
Πτυχιακό 8.00-10.00 5-50%
Μεταπτυχιακό 9.00-10.00 10-25%

Υποτροφίες για μεταπτυχιακούς/ες φοιτητές/τριες

Παρέχουμε υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς/ες φοιτητές/τριες, βάσει της ακαδημαϊκής τους επίδοσης στο πρώτο πτυχίο. Οι υποτροφίες αφορούν τόσο απόφοιτους/ες του Πανεπιστημίου Frederick όσο και άλλων Πανεπιστημίων.

Επιπλέον, παρέχουμε υποτροφίες για Διδακτορικές σπουδές.

Για περισσότερες πληροφορίες, αποτείνεστε στο Γραφείο Εισδοχής.

Αθλητικές υποτροφίες

Ανάλογα με το επίπεδο του/της αθλητή/αθλήτριας και της προσφοράς του/της στις αθλητικές και άλλες δραστηριότητες του Πανεπιστημίου μας, προσφέρουμε υποτροφίες ύψους μέχρι και 100%.

Υποτροφίες για κορίτσια στην Πολυτεχνική Σχολή

Στο πλαίσιο της εκστρατείας Join the Journey in Technology and Engineering, το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει υποτροφίες σε όλα τα κορίτσια που επιλέγουν να σπουδάσουν σε πτυχιακά προγράμματα σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εκστρατείας ή αποταθείτε στο Γραφείο Εισδοχής.

Υποτροφίες στη μνήμη Μιχάλη Φρειδερίκου

Κάθε χρόνο το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει πλήρεις υποτροφίες διδάκτρων (100%) για νεοεισερχόμενους/ες φοιτητές/τριες, με δυνατότητα ανανέωσής τους για όλη τη διάρκεια φοίτησης, στη μνήμη του ιδρυτή του, Μιχάλη Φρειδερίκου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να αποταθείτε στο Γραφείο Εισδοχής

Άλλες υποτροφίες / Χρηματικά βραβεία

Εταιρείες/Οργανισμοί/Ιδιώτες προσφέρουν υποτροφίες / χρηματικά βραβεία σε φοιτητές/τριες με βάση ακαδημαϊκά, οικονομικά ή άλλα κριτήρια.

Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο προσφέρει υποτροφίες σε συνεργασία με εταιρείες, φορείς και οργανισμούς.

Σημειώσεις:

1. Οι υποτροφίες ισχύουν και για τα προγράμματα σπουδών του Frederick Institute of Technology.

2. Τα πιο πάνω σχέδια ΔΕΝ συντρέχουν μεταξύ τους ή με άλλα σχέδια υποτροφιών ή οικονομικής βοήθειας του Πανεπιστημίου Frederick ή του Frederick Institute of Technology. Στον/στη φοιτητή/τρια θα παραχωρείται μόνο η μεγαλύτερη υποτροφία/μείωση που δικαιούται.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Σχέδια Υποτροφιών που είναι σήμερα σε ισχύ, επικοινωνήστε με το Γραφείο Εισδοχής. 

Πέρα από τις υποτροφίες, το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει σχέδια οικονομικής βοήθειας, από τα οποία μπορείτε να επωφεληθείτε. Τα σχέδια αυτά βασίζονται σε διάφορα κριτήρια και δεδομένα που αξιολογούν την κοινωνικοοικονομική κατάσταση της οικογένειας (κατά κεφαλή εισόδημα, πιθανά σοβαρά προβλήματα υγείας στην οικογένεια, κ.ά.).

Μπορείτε, επιπλέον, να εργοδοτηθείτε στο Πανεπιστήμιο και να επωφεληθείτε από ανάλογες μειώσεις διδάκτρων.  

Φοιτητές/τριες με οικονομικές δυσκολίες

Στηρίζουμε φοιτητές και φοιτήτριες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δυσκολεύονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι ικανοί/ες φοιτητές/τριες, τόσο για το δικό τους όφελος αλλά και προς όφελος της κοινωνίας γενικότερα, θα πρέπει να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους και να μην αναγκάζονται να τις διακόπτουν για οικονομικούς λόγους.

Παρέχουμε ένα διευρυμένο πρόγραμμα στήριξης, το οποίο βασίζεται σε κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, προσφέροντας μερική μείωση διδάκτρων σε φοιτητές/τριες που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, ανεξάρτητα από τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις. Το ποσό αποφασίζεται από την Οικονομική Επιτροπή του Πανεπιστημίου.

Φοιτητές/τριες μπορούν να υποβάλουν γραπτή αίτηση (με όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία) στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει κατά πόσο είναι δικαιούχοι/ες για οικονομική στήριξη. Κάθε περίπτωση αξιολογείται ατομικά και τα στοιχεία τυγχάνουν πλήρους εχεμύθειας.
Οι αιτήσεις που υποβάλλονται μέχρι τη 15η Νοεμβρίου, αξιολογούνται για παραχώρηση μερικής μείωσης και για τα δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα. Οι αιτήσεις που υποβάλλονται μετά τη 15η Νοεμβρίου και μέχρι τη 15η Μαρτίου, αξιολογούνται για παραχώρηση μερικής μείωσης μόνο για το Εαρινό εξάμηνο..

Βρείτε εδώ την αίτηση.

Φοιτητές/τριες μέλη πολύτεκνων οικογενειών

Το Πανεπιστήμιο παρέχει μείωση διδάκτρων ύψους 5% σε φοιτητές/τριες μέλη πολύτεκνων οικογενειών (4+ αδέλφια), με την επίδειξη Κάρτας Πολυτέκνων σε ισχύ, από την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων.

Αδέλφια που σπουδάζουν ταυτόχρονα στο Πανεπιστήμιο Frederick ή στο Frederick Institute of Technology

Α. Α. Μείωση διδάκτρων ύψους 5% στον/στην κάθε φοιτητή/τρια σε περιπτώσεις ταυτόχρονης φοίτησης δύο αδερφιών 
Β. Μείωση διδάκτρων ύψους 10% στον/στην κάθε φοιτητή/τρια σε περιπτώσεις ταυτόχρονης φοίτησης τριών ή περισσότερων αδερφιών. 

Μειωμένα δίδακτρα για απόφοιτους/ες

Απόφοιτοι και απόφοιτες του Πανεπιστημίου μας, που επιθυμούν να αποκτήσουν δεύτερο πτυχίο επιλέγοντας πτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Πανεπιστήμιο Frederick, επωφελούνται μειωμένα δίδακτρα (€85/ECTS).

Όσοι/ες επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε συμβατικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών επιπέδου Μάστερ, επωφελούνται μείωσης διδάκτρων σε ποσοστό ύψους 30% έως 50%.

Παιδιά, σύζυγοι ή αδέλφια αποφοίτων μας, επωφελούνται μείωσης ύψους 10%.

Εργοδότηση στο Πανεπιστήμιο

Δίνουμε τη δυνατότητα σε φοιτητές και φοιτήτριές μας να εργαστούν στο Πανεπιστήμιο σε διάφορες θέσεις και να επωφεληθούν από ανάλογες μειώσεις διδάκτρων. Πρόκειται για έναν μοναδικό τρόπο ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων και απόκτησης πολύτιμης πρακτικής εμπειρίας, ενόσω ακόμη σπουδάζουν.

Προσφέρονται διάφορες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, σε διοικητικές, τεχνικές και άλλες υπηρεσίες.

Όροι εργοδότησης
- Οι φοιτητές/τριες μπορούν να εργάζονται έως και 20 ώρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του εξαμήνου.
- Το ωράριο εργασίας είναι ίδιο με το ωράριο εργασίας του διοικητικού προσωπικού ή όπως διαφορετικά καθορίζεται.
- Η απασχόληση ισχύει για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, βάσει συμφωνίας με έκαστο/η φοιτητή/τρια. Εάν η απασχόληση διαρκέσει περισσότερο από την προκαθορισμένη αρχική περίοδο, τότε η ειδική σύμβαση ανανεώνεται για το χρονικό διάστημα που απαιτείται.
- Οι απολαβές των φοιτητών/τριών αντιστοιχούν σε μείωση διδάκτρων και δεν καταβάλλονται σε μετρητά.

Σημειώσεις:
1. Η οικονομική στήριξη ισχύει και για τα προγράμματα σπουδών του Frederick Institute of Technology.

2. Τα πιο πάνω σχέδια ΔΕΝ συντρέχουν μεταξύ τους ή με άλλα σχέδια υποτροφιών ή οικονομικής βοήθειας του Πανεπιστημίου Frederick ή του Frederick Institute of Technology. Στον/στη φοιτητή/τρια θα παραχωρείται μόνο η μεγαλύτερη υποτροφία/μείωση που δικαιούται.