ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ Τοποθέτηση Φοιτητών και αποφοίτων για Πρακτική άσκηση

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ:

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης ERASMUS+ Traineeship έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick, πλήρους φοίτησης  σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, και διδακτορικό επίπεδο.

Οι φοιτητές δικαιούνται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αφού συμπληρώσουν το πρώτο έτος σπουδών τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (2 ή 3 μήνες), ενώ όσοι βρίσκονται στο τελευταίο έτος φοίτησής τους μπορούν να υποβάλουν αίτηση,  ώστε να μπορέσουν να μεταβούν στο εξωτερικό μετά την αποφοίτηση τους μέσα σε μέγιστο διάστημα 12 μηνών. 

Προτεραιότητα θα δίνεται στους φοιτητές που δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε προγράμματα τοποθέτησης. 

Επιπλέον, ο κάθε ενδιαφερόμενος/η θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι η συμμετοχή του / της σε προηγούμενη τοποθέτηση ή περίοδο σπουδών κάτω από το πρόγραμμα Erasmus θα αφαιρείται από τη μέγιστη διάρκεια τοποθέτησης που είναι 12 μήνες.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ: (Ακαδημαϊκή χρονιά 2014/2015)

Φοιτητές

Οι φοιτητές που επιθυμούν να μεταβούν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορούν να ξεκινήσουν την πρακτική τους άσκηση μετά από το τέλος των εξετάσεων του Ιουνίου 2015 και να την ολοκληρώσουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Ελάχιστη διάρκεια πρακτικής άσκησης είναι δύο (2) μήνες.

Απόφοιτοι

απόφοιτοι Ιανουαρίου 2015 (Απόφοιτοι Fall’14), μπορούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση από τον Φεβρουάριο 2015 μέχρι 30 Ιουνίου 2015 το αργότερο. Ελάχιστη διάρκεια πρακτικής άσκησης είναι δύο (2) μήνες.

Οι απόφοιτοι Ιουνίου 2015 (Απόφοιτοι Spring’15), μπορούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση από τον Σεπτέμβριο 2015 και να την ολοκληρώσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016. Ελάχιστη διάρκεια πρακτικής άσκησης είναι δύο (2) μήνες.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ:

Η τοποθέτηση θα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, σε εταιρείες, κέντρα κατάρτισης, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς εκτός από όργανα της Ε.Ε. ή πρεσβείες των χωρών του φοιτητή.

Σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία. Αλλά και στις χώρες του ΕΟΧ: Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, καθώς και στις υπό ένταξη χώρες Τουρκία και FYROM.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Η κινητικότητα φοιτητών και αποφοίτων για πρακτική άσκηση έχει ως στόχο:

  • Να βοηθήσει τους φοιτητές και απόφοιτους να προσαρμοστούν στις προϋποθέσεις της αγοράς εργασίας σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.
  • Να τους δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξουν συγκεκριμένες δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένων των γλωσσικών δεξιοτήτων και να βελτιώσουν την κατανόησή τους όσον αφορά το οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της εν λόγω χώρας στο πλαίσιο της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.
  • Να συνεισφέρει στην ανάπτυξη μιας ομάδας μελλοντικών επαγγελματιών καλά εκπαιδευμένων με ανοικτό μυαλό και διεθνή εμπειρία.

ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ:

Από ιστοσελίδες όπου δημοσιεύονται θέσεις για τοποθετήσεις. Για παράδειγμα:

  1. http://erasmusintern.org/
  2. http://www.europe-internship.com/
  3. http://www.praxisnetwork.eu/proposal/?internship=1

Από ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Frederick που έχουν ήδη κάποιους δεσμούς με εταιρείες.

Επικοινωνώντας με πανεπιστήμια, εταιρείες, κέντρα κατάρτισης, ερευνητικά κέντρα.

ΤΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ/ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕRASMUS+ FORTRAINEESHIP:

Ο κάθε φοιτητής/απόφοιτος που θα εγκριθεί για συμμετοχή, λαμβάνει υποτροφία από το πρόγραμμα Erasmus+, ανάλογη με το διάστημα και τη χώρα που θα πάει. Το πρόγραμμα καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τα έξοδα διαβίωσης και ταξιδιού.

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή, μπορούν να στείλουν τη σχετική αίτηση ενδιαφέροντος στο γραφείο Erasmus του Πανεπιστημίου Frederick.

  • Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται για πρακτική άσκηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του 2015, να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015.
  • Οι απόφοιτοι του ακαδημαϊκού έτους 2014/2015 που ενδιαφέρονται για πρακτική άσκηση είτε με έναρξη τον Φεβρουάριο 2015 είτε τον Σεπτέμβριο 2015, να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη λειτουργό του προγράμματος, Μαριάννα Μιχαήλ, στα emails: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή στο τηλέφωνο 22394394 (ext. 43134).

Πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε επίσης να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.frederick.ac.cy/mobility.

BeFunky_null_02.jpgDSC04003aa.jpgOutside Santa's House.jpgPA120092.JPGphoto 1.jpgphoto 2.jpgphoto 3.jpgphoto 4.jpg