Στο Πανεπιστήμιο Frederick το 4ο Φόρουμ Νεολαίας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Frederick φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του στη Λεμεσό το 4ο Φόρουμ Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (ΕΚΝ) Κύπρου. Το συνέδριο διεξήχθη από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου 2017 και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Επιτρόπου της Ε.Ε. για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων, κ. Χρήστου Στυλιανίδη.

Κύριο θέμα του συνεδρίου ήταν η Αειφόρος Ανάπτυξη και οι επιτροπές των νέων του συνεδρίου, ασχολήθηκαν μεταξύ άλλων με ζητήματα του καιρού μας, όπως η Ενεργειακή Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ρύπανση του Περιβάλλοντος και η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Ως συνδιοργανωτής του συνεδρίου, το Πανεπιστήμιο Frederick, φιλοξένησε στο χώρο του 100 συμμετέχοντες από Κύπρο και Ευρώπη, οι οποίοι μέσα από συζητήσεις στις επιτροπές και άλλες δραστηριότητες,  είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν και να διαμορφώσουν απόψεις στα κρίσιμα ζητήματα που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Στις 15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από διακεκριμένους επαγγελματίες και ειδικούς ακαδημαϊκούς, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα θέματα:

  1. Αειφόρος Τουρισμός. Ομιλητής ο κος Φίλιππος Δρουσιώτης, Πρόεδρος της Κυπριακής Πρωτοβουλίας για τον Αειφόρο Τουρισμό, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ).
  2. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Ομιλητής ο κος Θεόδουλος Μακρυγιάννης, Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Υπεύθυνος Υγείας & Ασφάλειας και Μέλος της Ομάδας Οδικής Ασφάλειας, της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ).
  3. Έξυπνες Πόλεις. Ομιλητής ο Δρ. Βύρων Ιωάννου, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτονικής, του Πανεπιστημίου Frederick.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Frederick, o Δρ. Ιωάννου μετέφερε την εμπειρία του για την ευρωπαϊκή πολιτική των έξυπνων πόλεων, η οποία βασίστηκε στη συμμετοχή του στην αντίστοιχη ομάδα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, ανάφερε πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ωφεληθεί από την ανάπτυξη Έξυπνων Πόλεων και επιπλέον, τι επιπτώσεις θα έχει. Η συζήτηση κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού που δεν δίστασε να εκφράσει απορίες και απόψεις για όλα τα θέματα που παρουσιάστηκαν.

Το συνέδριο κορυφώθηκε στις 16 Ιουλίου, με ειδική τελετή, όπου οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις ενέργειες και τα αποτελέσματα του συνεδρίου.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg11.jpg