Διαδικτυακή εκδήλωση για την εξ αποστάσεως διδασκαλία από το Πανεπιστήμιο Frederick και τον Κυπριακό Όμιλο Εκπαιδευτικής Διοίκησης

Κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό και βέλτιστες πρακτικές για διαδραστική αλληλεπίδραση με τους μαθητές

Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων του Πανεπιστημίου Frederick διοργανώνουν σε συνεργασία με τον Κυπριακό Όμιλο Εκπαιδευτικής Διοίκησης διαδικτυακή εκδήλωση για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 στις 6:30 μ.μ.

Η εκδήλωση έχει θέμα «Βέλτιστες πρακτικές για διαδραστική αλληλεπίδραση με τους μαθητές κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως διδασκαλίας» και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που τον τελευταίο χρόνο κλήθηκαν να προσαρμόσουν τις διδακτικές τους μεθόδους μέσω διαδικτύου εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η δρ Νίκλεια Ετεοκλέους, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για την αξιοποίηση της Ψηφιακής Τεχνολογίας στην εκπαίδευση, θα αναφερθεί στον παιδαγωγικό σχεδιασμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στην ανάπτυξη του κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού και στη διαχείριση της διαδικτυακής μάθησης. Ακολούθως οι συμμετέχοντες/ουσες θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις στην εισηγήτρια. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δρ Αντώνιος Καφά, Λέκτορας Εκπαιδευτικής Διοίκησης και Ηγεσίας στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick. Η εκδήλωση αναμένεται να διαρκέσει μια ώρα και θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://frederick.zoom.us/j/92955356167

Οι συμμετέχοντες/ουσες που θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, ακολουθώντας τον σύνδεσμο που θα κοινοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.