Εγκαίνια Εικονικής Παιδικής έκθεσης τέχνης με τίτλο «Αειφόρος ζωή»

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Visual art education in new times: Connecting Art with REal life issues (CARE) που συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Frederick εγκαινιάζεται Εικονική Παιδική έκθεση τέχνης με τίτλο «Αειφόρος ζωή». Τα εγκαίνια θα διεξαχθούν διαδικτυακά, την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021, στις 18:00.

Τα έργα τέχνης των παιδιών καταπιάνονται με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη (UN 2030) και αφορούν κάθε εκπαιδευτικό. Αναδεικνύουν τους προβληματισμούς των παιδιών, τον δικό τους τρόπο κατανόησης των στόχων αλλά και τη δράση που θέλουν να αναλάβουν ως ενεργοί πολίτες για επίτευξη των στόχων. Τα έργα παρουσιάζουν μόνο ένα μικρό δείγμα των ενοτήτων που υλοποίησαν εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σε σειρά σεμιναρίων με τίτλο «Καινοτόμες παιδαγωγικές πρακτικές στην εικαστική παιδεία: αειφόρος κοινωνία εν καιρώ πανδημίας» που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Frederick στο πλαίσιο του προγράμματος CARE. Αφού παρακολούθησαν τη σειρά σεμιναρίων, οι εκπαιδευτικοί εφάρμοσαν στα σχολεία τους εικαστικές ενότητες γύρω από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και μετουσίωσαν τη θεωρία σε πράξη μέσα σε ένα πλαίσιο που προώθησε τη συμμετοχή, τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα.

Για να παραβρεθείτε στα εγκαίνια θα πρέπει να κάνετε εγγραφή εδώ

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς θα γίνει εικονική περιήγηση στην έκθεση και θα δοθεί ο σύνδεσμος της έκθεσης έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορέσουν να κάνουν τη δική τους προσωπική περιδιάβαση!

Περισσότερα για το πρόγραμμα CARE εδώ

Πρόσκληση / Πρόγραμμα εγκαινίων